Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.05.2009.

15:21

Zimonjić i Nestor pokorili Rim

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor trijumfovali su u konkurenciji dublova na turniru Masters serije u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njih dvojica su u nedelju u finalu bili bolji od, prvih nosilaca turnra, braće Majka i Boba Brajana sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3, i tako došli do četvrte titule u sezoni. Zimonjiću je titula u Rimu 27. u karijeri, a ove sezone, je sa Nestorom već pobeđivao na turnirima u Roterdamu, Monte Karlu i Barseloni.

Srbin i Kanađanin su loše počeli meč pošto su na startu gubili sa 3:0 u gemovima, ali su nakon toga uspeli da se vrate u meč. Prvi set finala odlučen je u taj-brejku, u kome su Zimonjić i Nestor slavili rezultatom 7:5.

U nastavku meča vodila se izjednačena borba, da bi u u šestom gemu Zimonjić i Nestor uspeli da naprave jedini brejk u drugom setu, i tako dođu do do treće uzastopne titule.

Ukupan nagradni fond Mastersa u Rimu iznosi 2.750.000 evra, a pobednici u konkurenciji dublova podeliće 166.500 evra, i dobiti još 1.000 bodova na ATP rang listi. Finalistima je pripalo 69.000 evra uz 600 ATP bodova.

Takođe, u nedelju od 16 časova, šampionsku titulu u singlu u Rimu brani najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji će u finalu igrati sa najboljim igračem sveta Špancem Rafaelom Nadalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve